Baykal Şehir Biyografisi Baykal Şehir Hayatı Baykal Kent Biyografisi Sayısısz tüyatro oyunlarında ve yine bir fazla sinema filminde rol bölge ressam oyuncu Baykal Kent'in yaşam öyküsü bilgilerini sizlerle paylaşıyor ve bir kez daha buradan ona Rahmet diliyoruz 1548239591 1548239591 baykalkentbiyografisi5c5a64d412c91baykalkentbiyografisi5c5a64d412c91baykalkentbiyografisi5c5a64d412c91 Baykal Şehir 1943 de İstanbul’da doğdu Sanat hayatına tiyatro oyunculuğu ile başladı 1963 yılından itibaren sinema filmlerinde figüran olarak çalışmaya başladı Baykal Kent Sinemadaki ilk çıkışını 70’li yılların ortasında yaptı Daha fazla komedi ağırlıklı filmlerin tombul komiği olarak yer aldıBaykal Büyük Kasaba Tiyatro çalışmalarını da yine aynı yıllarda devam ettirdi 25 sene her tarafında Ferhan Şensoy’un Orta Oyuncular kadrosunda sahneye çıktı Baykal Kent 1987 yılından daha sonra faal sinema çalışmalarını azaltan Baykal Kent, özel kanalların açılmasıyla birlikte televizyon showları ve komedi dizilerinde çalışmaya başladı Baykal Şehir'in Oynadığı Filmler İntikam, Sevimli Frankenştayn, Turhanoğlu Çal Hasan, Zımbala Behçet, Deli Lakin Tatlı, Çılgın Şahin, Kadı Han, Kafes, Kolombo Şakir, Nerde Beleş Orda Yerleş, Kaba Şaka, Selam im, Tavşan Kızlar, Yarınsız Adam, Yumurtanın Sarısı, Kavgacı Kız, Kan, Kızını Dövmeyen Dizini Döver, Ayyaş, Ağa Düşen Bayan, Sımsıcak, Yadeller, Arzu, Bacanak, Gazeteci, Helal Sana Recep Abi, Minnoş, Patronun Kızları, Çile, Eşek Şakası, Kartal Murat, Bir Damla Alev, Önce Hayaller Ölür, Şabancık, Yasaklanmış Aşk, Cinayet, Düşkünüm Sana, Gırgır Ali, Kelepçe, Aptal Kahraman, Cehennem Elçileri, Çöl, En Büyük Yumruk, Gizli Şiddet, Günahkar, Kardeşim Benim, Kobra, Ölüme Son Adım, Türkiyem, Vahşi Kan, Ağlattı Felek, Başım Gözüm Üzerine, Dev Kanı, Kalbinden Atma Beni, Orta Direk Şaban, Üşütük, Alkol, Anadan Ayrı, Gazino Bülbülü, Gurbetçi Şaban, Para Babası, Sekreter, Ay Işığı Operesyonu, Ödlek, Piyangocu Kız, Tarzan Rıfkı, Fosforlu, Kahpe Bizans ve daha birçok filmde oynamıştır