Bayatlayan Kekten Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 8 dilim kek
- Yarım paket petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tutam portakal kabuğu rendesi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 paket kremşanti
- 1 paket krema
- 2 paket çikolata
- 1 çay bardağı damla çikolata
Bayatlayan Kekten Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bayatlamış olan sekiz tane kekimi elimle ovaladım. Daha sonra, yarım paket petibör bisküvisinde içine parçalayarak, güzelce hamur şekline getirerek yoğurdum.
- Erittiğim bir yemek kaşığı tereyağını, bir çay bardağı sütünü de ekleyerek güzelce karıştırdım ve portakal kabuğunu ekledim. Hepsini beraber bu şekilde hamur haline getirdikten sonra dikdörtgen borcama güzel bir şekilde yaydım.
- Daha sonra muhallebisini yaptım muhallebisi kaynamaya başlayıp göz göz olunca 5 dakika daha kaynatıyoruz, altını kapatıyoruz.
- Soğuyan muhallebimize bir paket kremşanti ekliyoruz ve mikserle güzel bir şekilde pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Çikolata sosu için; bir paket kremayı kabımızın içine alıyoruz ısınınca altını kapatıyoruz kremayı kaynatmıyoruz.
- Isınan kremanın içine çikolatalarımızı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Bayat keklerden yaptığımız alt tabanın üzerine yaptığımız muhallebiyi döküyoruz üzerine muzlarımızı yuvarlak olarak doğrayıp üzerine diziyoruz.
- Daha sonra, çikolata sosumuzu da üzerine gezdiriyoruz ve buzdolabında dört 5 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.