Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pastane Kurabiyesi Yap Buzluğa At Tuzlu Kurabiye (Videolu)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pastane Kurabiyesi Yap Buzluğa At Tuzlu Kurabiye (Videolu)
0
36

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
bayatlamayan-tuzlu-kurabiye-pastane-kurabiyesi-yap-buzluga-at-tuzlu-kurabiye.jpg

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pastane Kurabiyesi Yap Buzluğa At Tuzlu Kurabiye (Videolu) Tanımı İçin Materyaller

• 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Susam
  • Çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pastane Kurabiyesi Yap Buzluğa At Tuzlu Kurabiye (Videolu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Herkese merhaba, konuğu gelmeden günler öncesinden kurabiyeyi pişirip buzdolabında saklayanlardan mısınız:) ben öyleyim :) tazeliğini korusun diye sirke kullandım, elma ya da üzüm sirkesi fark etmez.
  2. Ayrıyeten pekmezi sulandırarak üzerine sürmemin sebebi ise pastanelerde satılan kandil simitleri üzere tada sahip olmasını istedim ve bu halde tadı enfes oluyor:)
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, toz şeker ve tuzu spatula ile düzgünce homojen haline getirin.
  4. Üzerine elenmiş kabartma tozu,   unu ekleyin ve hamur elde edene kadar spatula ile karıştırmaya devam edin.
  5. Hamuru istediğiniz haller verin.
  6. Su ile pekmezi karıştırın.   çörekotu ile sudaki karıştırın.
  7. Form verilen kurabiyelerin üzerini pekmezli suya akabinde susamlı çörekotuna bulayın.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin (Fırının pişirme mühleti her fırına nazaran değişecektir, denetimli pişirin) Servise hazır,   afiyet olsun :) kanalımıza abone olmayı unutmayın:)

858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt