Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli)
0
99

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
bayatlamayan-tuzlu-kurabiye-mahlepli-10.jpg

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli) Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım türk kahve fincanı sirke (Üzüm sirkesi kullandım)
  • 2 adet yumurta (Sarının birini üzeri için ayıralım)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 tatlı kaşığı mahlep (Kesinlikle kullanın)
  • 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;
  • Susam
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli) Tanımı Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında ki margarini kaba alıp elimizle ezelim güzelce.
  2. Sonra sarfiyat materyalleri katalım en geriye da unu ve kabartma tozunu katalım.
  3. Unu denetimli ekleyelim.
  4. Hamur kıvam aldıktan sonra yarım ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp istediğimiz biçimleri verelim
  5. Tepsiye dizelim.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susamları serpiştirelim.
  7. Bu ortada bir adet yumurta sarısı daha ekledim.
  8. Üzerine iki yumurta sarısı anca yetti.
  9. Evvelden ısınmış 180 derecelik fırında denetimli halde pişirelim.
  10. Üzeri istenilen renkte olunca fırından alalım soğuyunca kendini toparlayınca kıyır kıyır oluyor afiyet olsun ????
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt