
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım türk kahve fincanı sirke (Üzüm sirkesi kullandım)
- 2 adet yumurta (Sarının birini üzeri için ayıralım)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 tatlı kaşığı mahlep (Kesinlikle kullanın)
- 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
- Çörek otu
- Mavi haşhaş
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli) Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında ki margarini kaba alıp elimizle ezelim güzelce.
- Sonra sarfiyat materyalleri katalım en geriye da unu ve kabartma tozunu katalım.
- Unu denetimli ekleyelim.
- Hamur kıvam aldıktan sonra yarım ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp istediğimiz biçimleri verelim
- Tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susamları serpiştirelim.
- Bu ortada bir adet yumurta sarısı daha ekledim.
- Üzerine iki yumurta sarısı anca yetti.
- Evvelden ısınmış 180 derecelik fırında denetimli halde pişirelim.
- Üzeri istenilen renkte olunca fırından alalım soğuyunca kendini toparlayınca kıyır kıyır oluyor afiyet olsun ????