Bayatlamayan Pastane Tuzlusu Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin / tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 paket kabartma tozu
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 1 yemek kaşığı mahlep
- Çörekotu
- Susam
Bayatlamayan Pastane Tuzlusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında olan bütün materyalleri katıp, yoğuralım.
- İstediğimiz üzere şekillendirip (Merdaneyle açıp kalıbada basabilirsiniz top biçiminde ve ya örgü seklide verebilirsiniz)
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, yumurta sarısını sürelim, üzerini susam serpelim.
- 170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Aralıklı dizelim çok hoş kabarıyor.
- Klasik 2 fırın tepsisi çıkıyor. Afiyet olsun.