
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda ısında yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke (elma yada üzüm)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep(çok tepeli olmasın)
- 3,5 su bardağı un(un kalitesine az miktarda göre azaltıp artırabilirsiniz)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam,çörek otu
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için yoğurma kabına ,tereyağ,sıvı yağ,tuz,şeker,sirke,mahlep yumurta akı,yoğurt,kabartma tozu alınarak tüm malzemeyi karıştırın.
- Unu azar azar kontrollü ekleyerek yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan bir parça alarak tezgahta ileri geri yaparak uzatalım ve dilediğiniz şekiller vererek fırın kağıtı serili tepsiye aralıklı dizelim.
- Hamur bitene şekiller verip tepsiye dizelim.
- Üzeri için ;sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştıralım ve fırça ile hazırladığımız kurabiyelerin üzerine sürelim.
- Susam ,çörek otu serpelim ve 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Pişen kurabiyeler fırından alınır servis tabağına koyalım yada soğuduktan sonra cam kavanoza koyup kaldırabilirsiniz bu şekilde uzun süre tazeliğini koruyacaktır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
.
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı