
Bayatlamayan Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- Elmalı harcı
- 5 adet orta boy elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi
- Pudra şekeri
Bayatlamayan Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz. Suyunu iyice sıkıyoruz. Tarçın ve ceviz içini ilave edip karıştırıyoruz.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Su ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırıyoruz.
- Büyük boy borsamı yağlıyoruz. Kek harcımızın yarısını döküp yayıyoruz.
- Üzerine harcımızı döküp yayıyoruz. Kalan kek harcımızı döküyoruz.
- Önceden 160 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. İlk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpiyoruz.