iltasyazilim
FD Üye
Bayatlama Bilmeyen Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne)
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*34 çorba kepçesi un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*İsteğe bağlı fındıkcevizçedene tohumu
Hazırlanışı
Bu kurabiyenin asıl adı Şekerli Kurabiye, benim için Tülin kurabiyesi ama hakkı Bayatlama Bilmeyen Kurabiyedir Fethiye’de yaşayan sevgili Tülin ablamın tarifidir Şahsen denedim 10 gün açıkta bile kalsa bayatlama nedir bilmiyor
1
*Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, toz şeker ve pudra şekeri bir kapta elinizle iyice yedirin
*Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin Unu kontrollü koyun, 3 kepçeden sonra ele yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın
*Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, yumurta akına batırarak tepsiye dizin
*180 derece fırında üzeri kızarana kadar 2025 dakika kadar pişirin
*İsterseniz hamura şekil vermeden önce içine fındık veya ceviz karıştırabilirsiniz yada yumurta akına buladıktan sonra hindistan cevizi veya susama batırabilirsiniz
*Ben hamurun yarısını sade yapıp üzerini hindistan cevizine buladım Kalan yarısına da fındık ekleyip tekrar yoğurdum ve üzerini de fındıkla kapladım
NOT: Tarifin aslında hamurun içine çedene tohumu karıştırılıyor ve muazzam bir tat katıyor Bulabilirseniz lütfen deneyin
NOT;*Bu tariften toplam 25 adet kurabiye çıkmaktadır
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne)
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*34 çorba kepçesi un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*İsteğe bağlı fındıkcevizçedene tohumu
Hazırlanışı
Bu kurabiyenin asıl adı Şekerli Kurabiye, benim için Tülin kurabiyesi ama hakkı Bayatlama Bilmeyen Kurabiyedir Fethiye’de yaşayan sevgili Tülin ablamın tarifidir Şahsen denedim 10 gün açıkta bile kalsa bayatlama nedir bilmiyor
1
*Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, toz şeker ve pudra şekeri bir kapta elinizle iyice yedirin
*Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin Unu kontrollü koyun, 3 kepçeden sonra ele yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın
*Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, yumurta akına batırarak tepsiye dizin
*180 derece fırında üzeri kızarana kadar 2025 dakika kadar pişirin
*İsterseniz hamura şekil vermeden önce içine fındık veya ceviz karıştırabilirsiniz yada yumurta akına buladıktan sonra hindistan cevizi veya susama batırabilirsiniz
*Ben hamurun yarısını sade yapıp üzerini hindistan cevizine buladım Kalan yarısına da fındık ekleyip tekrar yoğurdum ve üzerini de fındıkla kapladım
NOT: Tarifin aslında hamurun içine çedene tohumu karıştırılıyor ve muazzam bir tat katıyor Bulabilirseniz lütfen deneyin
NOT;*Bu tariften toplam 25 adet kurabiye çıkmaktadır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.