
Bayat Lavaşlarınızı Atmayın Ekmek Islama Tanımı İçin Materyaller
Alt katı için;
- 3 tane lavaş
- Tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Domates püresi yada domates
- 100 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- Biberiye ,kekik
- Pul biber ,karabiber
Bayat Lavaşlarınızı Atmayın Ekmek Islama Tanımı Yapılışı
- Lavaşlarınızı minik çorbalık ekmek biçiminde doğrayın. Fırında biraz kurutun.
- Tavayı ocağa alın içinde 3 kaşık tereyağı 1 kaşık sıvı yağ eritin.
- Az kurumuş lavaşlarınızı her tarafı yağlanacak biçimde kavurun.
- Bir borcama serin üzerine göz kararı hazırladığınız sarımsaklı yoğurdunuzu dökün.
- Siz sos hazırlayana kadar inceden çekecektir.
- Sosu için soğan ve kıymayı kavurun ben 6 kaşık kadar domates püresi kullandım.
- Ekleyin baharatlarınızı ve tuzunu ekleyin hafif sulu olacak kadar kaynatın.
- Baharatlarınızın tadı geçsin. Sonra serili yoğurtlu lavaşlarınızın üzerine dökün. Çabucak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.