
Bayat Kek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- Evvelce kalmış kek (8 dilim )
- Yarım bardak süt
- 3 bardak süt
- 2 kaşık un
- 2 kaşık nişasta
- 3 kaşık şeker
- 1 kaşık margarin
- Vanilya
- Cikolata sos
- 2.5 bardak süt
- Uzerine;h.cevizi
Bayat Kek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel keklerimizi tepsimizin içine alıp ufalıyoruz ve sütle ıslatıp kase yardımıyla sıkılaştırıyoruz.
- Tencereye un nişasta şeker ve süt koyup ocakta yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Tencereyi ocaktan alıp içine margarin ve vanilya koyup güzelce çırpıyoruz. Ve ufaladığımız kekin üzerine döküyoruz.
- Öbür bir tencereye sütü ve çikolata sosu boşaltıp onu da pişiriyoruz.
- Muhallebinin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Gereğince soğuyunca tepsiyi dolaba koyuyoruz ve 3 saat dinlendiriyoruz.
- Dolaptan çıkartıp dilimliyoruz ve hindistan ceviziyle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun
.