iltasyazilim
FD Üye
Bayat Ekmek Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
*Bir adet ekmek ( çavdar ekmeği, somun ekmek, tam buğday ekmeği, yuvarlak ekmek, tava ekmeği, vs Vs )
*200 gr Kıyma
*Yumurta
*1*adet soğan
*3 diş sarımsak
*2*adet biber
*Çeyrek demet maydanoz
*Tereyağı
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Bayat Ekmek Pidesi Tarifi Yapılışı Ben tam buğday ekmeği kullandım Tavsiyem kenarları kuru olmayan bir ekmek tercih etmeniz Öncelikle kıymayı kavurun, kıymanızın yağ durumuna göre yağ ekleyip ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip biraz daha kavurun Biber ve baharatları da ekleyip kavurma işlemi tamamlandıktan sonra maydanozları da ekleyip ocaktan alın Ekmeğinizin üstünü bıçakla kesip elinizle içini çıkarın Bu ekmek içlerini kurutup galeta unu yapmak için kullanabilirsiniz Ekmeğin içini hazırladığınız harçla doldurun Ben kıymalı harç yaptım siz tercihinize göre patatesli, peynirli, kuşbaşılı ya da pastırmalı yapabilirsiniz Ben eşim için tek tarafına yumurta kırdım, siz dilerseniz çift yumurtalı ya da yumurtasız yapabilirsiniz Hatta isterseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz Ekmeğin üzerine tereyağ parçaları koyun ve fırına atıp kızarana kadar bekletin Fırından alır almaz kenarlarına yağ sürün Ekmekte herhangi bir kırılma ya da çatlama olmuyor Ben pişirme kabından tabağa alırken elimi yaktım ve ekmek biraz zedelendiği için fotoğrafı orjinali gibi olmadı maalesef Bayat ekmekleri değerlendirebileceğimiz güzel bir tarif Hepinize afiyet olsun
*Bir adet ekmek ( çavdar ekmeği, somun ekmek, tam buğday ekmeği, yuvarlak ekmek, tava ekmeği, vs Vs )
*200 gr Kıyma
*Yumurta
*1*adet soğan
*3 diş sarımsak
*2*adet biber
*Çeyrek demet maydanoz
*Tereyağı
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Bayat Ekmek Pidesi Tarifi Yapılışı Ben tam buğday ekmeği kullandım Tavsiyem kenarları kuru olmayan bir ekmek tercih etmeniz Öncelikle kıymayı kavurun, kıymanızın yağ durumuna göre yağ ekleyip ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip biraz daha kavurun Biber ve baharatları da ekleyip kavurma işlemi tamamlandıktan sonra maydanozları da ekleyip ocaktan alın Ekmeğinizin üstünü bıçakla kesip elinizle içini çıkarın Bu ekmek içlerini kurutup galeta unu yapmak için kullanabilirsiniz Ekmeğin içini hazırladığınız harçla doldurun Ben kıymalı harç yaptım siz tercihinize göre patatesli, peynirli, kuşbaşılı ya da pastırmalı yapabilirsiniz Ben eşim için tek tarafına yumurta kırdım, siz dilerseniz çift yumurtalı ya da yumurtasız yapabilirsiniz Hatta isterseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz Ekmeğin üzerine tereyağ parçaları koyun ve fırına atıp kızarana kadar bekletin Fırından alır almaz kenarlarına yağ sürün Ekmekte herhangi bir kırılma ya da çatlama olmuyor Ben pişirme kabından tabağa alırken elimi yaktım ve ekmek biraz zedelendiği için fotoğrafı orjinali gibi olmadı maalesef Bayat ekmekleri değerlendirebileceğimiz güzel bir tarif Hepinize afiyet olsun