iltasyazilim
FD Üye
Bayat Ekmek Değerlendirmesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet bayat ekmek ( pide olursa daha lezzetli oluyor )
*4 adet domates
*4 dolu yemek kaşığı tereyağ
*250 gr kıyma
*2 yemek kaşığı salça
Bayat Ekmek Değerlendirmesi Tarifi Yapılışı
Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında 20 dk kızartın, onlar kızarırken domatesleri rendeleyip 1 yemek kasığı tereyağda kavurun, domatesler kavrulunca salça ekleyip bir düre daha kavurun ve ılık oluncaya kadar soğumaya bırakın, salçalı sosumuzu kızarmış ve soğumuş ekmeklerin üzerine dökün sos ılık olmalı, çok sıcak olursa ekmekler hamurlaşır, sosun ardından 3 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı ekmeklerin üzerine dökün en son kıymayı kavurup onuda üzerine dökün ve afiyet olsun*
*1 adet bayat ekmek ( pide olursa daha lezzetli oluyor )
*4 adet domates
*4 dolu yemek kaşığı tereyağ
*250 gr kıyma
*2 yemek kaşığı salça
Bayat Ekmek Değerlendirmesi Tarifi Yapılışı
Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında 20 dk kızartın, onlar kızarırken domatesleri rendeleyip 1 yemek kasığı tereyağda kavurun, domatesler kavrulunca salça ekleyip bir düre daha kavurun ve ılık oluncaya kadar soğumaya bırakın, salçalı sosumuzu kızarmış ve soğumuş ekmeklerin üzerine dökün sos ılık olmalı, çok sıcak olursa ekmekler hamurlaşır, sosun ardından 3 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı ekmeklerin üzerine dökün en son kıymayı kavurup onuda üzerine dökün ve afiyet olsun*