Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bayat-ekmek-boregi.jpg

Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • Meskende yapılan bazlama ekmeklerden yada lübnan ekmeklerinden 6 tane.
  • 3 yumurta
  • 200 gr kaşar peyniri (İstenirse olağan peynirdende olabilir)
  • 200 gr tereyağı (İsteğe bağlı sıvı yağda kullanılır)

Bayat Ekmek Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kaba yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Kaşar peynirleri de ince ince ufak ufak doğruyoruz. Tavamızı ısıtıp tereyağından az biraz koyup birinci ekmeğimizi tabana yerleştiriyoruz.
  2. Üzerine kaşar peyniri serpiştirip çatal yardımıyla yumurtadan gezdirip az kesim tereyağda koyup ikinci ekmeği üzerine kapatıyoruz. Ve aksi çevirip tıpkı süreci gereçler bitene kadar tekrarlayıp en sonunda altını düzgünce kısıp 10 ar dakika iki taraflı pişirip altını kapatıyoruz.
  3. Şayet ekmekler pişerken sertleşmiş ise hafifçe su serpip tavanın ağzını kapatıp yumuşayınca servis tabağına alıp üçgen formunda kesilip servis yapıyoruz.
  4. Sıcak yenirse lezzeti farkedildi soğuk olursa tadı pek olmaz tavsiyem. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun ????????????.
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt