Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baton Pasta

Baton Pasta
0
58

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
baton-pasta.jpg

Baton Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un geri kalan kısmınada kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml sıvı krema
  • Yarım paket kremşanti
Üzerini kaplamak için;
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Meyve kararmaması için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri düzgünce köpürene kadar çırpalım.
  2. Üzerine suyu ve nişastamızıda ekleyelim tekrar çırpalım.
  3. Kalan malzemeleride elek yardımıyla ekleyip spatula ile homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
  4. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyup eşit olarak yayalım ve 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  5. Krema için kremşanti ve sıvı krema hariç gereçleri tenceremize alalım ve yoğunlaşana kadar pişirelim.
  6. Soğuduktan sonra sıvı krema ve şantiyi döküp mikserle çırpalım.
  7. Soğuyan keki tepsiden alalım 4 etrafından 1 er parmak olacak biçimde keselim ve bir kenara alalım.
  8. Kekimizi 4 eşit kesime keselim.
  9. Birinci parçayı alalım üzerine biraz süt gezdirelim ve kremamızı üzerine yayalım.
  10. İkinci parçayı da üzerine koyalım ve evvelki süreci tekrarlayalım.
  11. Son parçayı da koyup pastamızı buzdolabında bir gece dinlendirelim.
  12. Üzerini kaplamak için kremşantiyi sütle birlikte mikserle çırpalım.
  13. Pastamızın heryerini kremşantiyle sıvayalım.
  14. Kenarı için; kalan keklerimizi ufalayıp pastamızı kaplayalım. Üzerine meyvelerimizi dizelim.
  15. Kararmamaları için nişasta su ve şekeri yoğunlaşana kadar pişirip, soğuduktan sonra meyvelerin üzerine sürelim.
Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt