
Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Kakaolu karışım için 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 160 gram bitter çikolata
Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ve yumurtaları 4-5 dakika çırpın ardından yumuşamış tereyağını ekleyip, çırpın sıvı yağ sütüde ekleyip, çırpın.
- Ardından unu da ekleyin, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Hamuru ikiye ayırın yarısına kakao ve 3 yemek kaşığı süt ekleyin, karıştırın.
- Ardından yağladığınız baton kek kalına sırayla hamurlardan serin, arasına çekirdeği çıkartılmış vişne de koyabilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Pişen kekin üzerine bitteri benmari usulü eritip, her yerine gelecek şekilde sürün. Afiyet olsun.