bilgisayarci
FD Üye
Baton Kalıpta Kakaolu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Baton Kalıpta Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtayla şekeri güzelce çırpın.
- Üzerine süt sıvı yağ vanilyayı ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra kakaoyu koyup güzelce karıştırın, unu ölçülü bir biçimde ek edin (Ölçülü bir biçimde zira un markaya nazaran farklılık gösterebiliyor) kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın.
- Hafif yağlanmış baton kalıba dökün.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50 dakika pişirin, birinci 20 dakika fırının kapağını açmayın kekinizin kabarıklığı iner. Kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz. Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.