iltasyazilim
FD Üye
Bat (Tokat Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı ince bulgur
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*2 adet sivri biber
*1012 dal yeşil soğan
*1 bağ maydanoz
*1 bağ dereotu
*½ bağ reyhan
*1 su bardağı ceviz
*Kuru nane
*Sumak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sosu için:
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 su bardağı su
*1 adet limon suyu
*Nar ekşisi
*Asma yaprağı
Bat (Tokat Yöresi) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ile ocağa koyup pişirmeye bırakalım
*Pişen mercimeğin üzerine ince bulguru ekleyip, karıştırıp, kapağını kapatalım, ocaktan alalım
*Domatesleri 4’e böl ve çekirdeklerini çıkartalım Ardından küçük küpler elde ederek doğrayalım
*Soğanlarıda küçük küçük yemeklik doğrayalım Biberleri ince dilimleyelim Taze soğanı maydanozu, dereotu, reyhanı incecik kıyalım
*Tüm bu doğradıklarını büyük bir karıştırma kabında soğuyan mercimek, bulgur ile karıştıralım
*Kıydığın cevizleri ilave ettikten sonra başka bir kasede domates salçasını su ile açalım
*1 adet limonun suyunu, nar ekşisini karıştır ve mercimekli karışıma döküp iyice karıştıralım
*Geniş bir servis tabağına al ve 5 dakika haşlayarak tuzundan arındırdığın asma yaprağı ile servis edelim Afiyet olsun şimdiden
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı ince bulgur
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*2 adet sivri biber
*1012 dal yeşil soğan
*1 bağ maydanoz
*1 bağ dereotu
*½ bağ reyhan
*1 su bardağı ceviz
*Kuru nane
*Sumak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sosu için:
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 su bardağı su
*1 adet limon suyu
*Nar ekşisi
*Asma yaprağı
Bat (Tokat Yöresi) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ile ocağa koyup pişirmeye bırakalım
*Pişen mercimeğin üzerine ince bulguru ekleyip, karıştırıp, kapağını kapatalım, ocaktan alalım
*Domatesleri 4’e böl ve çekirdeklerini çıkartalım Ardından küçük küpler elde ederek doğrayalım
*Soğanlarıda küçük küçük yemeklik doğrayalım Biberleri ince dilimleyelim Taze soğanı maydanozu, dereotu, reyhanı incecik kıyalım
*Tüm bu doğradıklarını büyük bir karıştırma kabında soğuyan mercimek, bulgur ile karıştıralım
*Kıydığın cevizleri ilave ettikten sonra başka bir kasede domates salçasını su ile açalım
*1 adet limonun suyunu, nar ekşisini karıştır ve mercimekli karışıma döküp iyice karıştıralım
*Geniş bir servis tabağına al ve 5 dakika haşlayarak tuzundan arındırdığın asma yaprağı ile servis edelim Afiyet olsun şimdiden