
Basmati Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta boy patates
- 3,5 su bardağı kadar su
Basmati Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyumuzu koyup kaynatalım.
- Tuzu atalım.
- Pirinci ilave edelim. Ve hafif pişene kadar kaynatalım.
- Diğer tarafta patatesi de soyalım ince ince dilimleyelim.
- Pilav tenceresine yarım yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.
- Yağ ısındığı zaman patatesleri bitişik olacak şekilde tencereye dizelim.
- Bir tarafını kızartalım sonra diğer tarafını çevirelim.
- Hafif yumuşayan pirinçi çevirdiğimiz patateslerin üzerine alalım.
- Yavaş olacak şekilde yayalım.
- Üzerine tereyağı gezdirelim.
- Kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte 30 dakika kadar patateslerin altı kızarana kadar patatesler demlenene kadar tencerenin kapağını açmadan pişirelim.
- Servis yapacağımız zaman tencerenize uygun bir tepsi veya servis tabağına ters çevirelim.
Afiyet olsun.
Basmati Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı