Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Basma Kadayıf Tatlısı

Hoş geldin! Aslan. tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Basma Kadayıf Tatlısı
0
80

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
basma-kadayif-tatlisi.jpg

Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz ya da fıstık
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su (250ml)
  • 1 kaç damla limon

Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel kadayıfları elinizle didikleyin.
  2. Üzerine erimiş olan tereyağı ve sıvı yağını ekleyin. Birazda bu türlü kadayıfı didikleyin. İki eşit modüle bölün.
  3. Birazını yağlamış olduğunuz tepsiye yayın. Ve bir bardağın altı ile baskı yapın.
  4. Ortasına cevizi dökün.
  5. Akabinde ikinci kat kadayıfını yerleştirin.
  6. Tepsinizden biraz daha küçük bir tepsiyle üzerine tekrar baskı yapın ( düz olması için).
  7. Sonra 180° derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
  8. Sonra tıpkı eşit bir tepsiye zıt çevirin(kadayıfı).
  9. Ilık olan şerbeti sıcak olan kadayıfa dökün. Katiyetle üzerini örtmeyin. (yoksa çıtırlığını kaybeder. )
  10. Benim tepsimin çapı 40cm. Afiyet şeker olsun :).
Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt