Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başkalarından Yardım İstemeyen ve Her İşini Kendileri Yapan İnsanların 14 Özelliği

Başkalarından Yardım İstemeyen ve Her İşini Kendileri Yapan İnsanların 14 Özelliği
0
148

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
s-4f062f2a6a5f5ac0a81570a3257001869dc9207e.jpg

Artık yardımlaşma neredeyse bitti. Buna karşın her işini kendi yapan ve kimseden yardım istemeyen beşerler ukala, tuhaf ya da asosyal olarak tanımlanıyor. Bu türlü bir devirde elbette vardır bir bildikleri.

1. Yapılan en ufak yeterliliğin bile yüzlerine vurulmasını hazmedemezler.

Zira beşerler böyledir; en ufak aksilikte kendilerine yapılan büyük yardımları unutur, kendi yaptıklarını anlatmaya başlarlar.

2. Minnet edip kimseye borçlu kalmak istemezler.

Malum günümüzde birine selam versen borçlu çıkman mümkün. Halbuki kendini bu ortamdan izole edersen kafan rahat eder.

3. En az bir sefer kazık yemişlerdir.

Kimi insanların yanlışlarından ders çıkarmaları için tek bir olay bile kafidir. O olaydan sonra kimseden bir şey istememeye yemin ederler.

4. Bir şey rica edince "İşte bana işin düştü." tutumundan hoşlanmazlar.

Birtakım insanların kolay ricalar karşısında nasıl havaya girdiklerini, karşı tarafı nasıl baştan savdıklarını uygun biliyoruz. İşte buna katlanamayanlar, bu topa hiç girmez.

5. Kimseye zahmet vermek istemezler.

Birinden su bile isteseler yük olduklarını, karşı tarafı rahatsız edeceklerini düşünürler.

6. Her mevzuda yalnızca kendilerine güvenirler.

Beşerler bugüne dek itimatlarını daima boşa çıkarmıştır. Oburlarının beceriksizliklerine, yavaşlıklarına tahammül etmek yerine her şeyi kendileri yapmayı tercih ederler.

7. Yalnız kalmak üzere bir kaygıları yoktur.

Kimseye gereksinim duymadan yaşayabilecek kadar bağımsız hale gelmişlerdir. Bu da beşere inanç verir.

8. Özensizlik ve sorumsuzlukla uğraş etmekten yorulmuşlardır.

Birinden bir şey istersin ve yanlış, yavaş ve saçma sapan bir biçimde yapar. Sorumsuzluk insanı delirtir.

9. Bu biçimde yetiştirilmişlerdir.

Küçüklerinden itibaren aileleri ya yanlarında yoktur, ya da her işlerini kendilerinin yapması gerektiğini öğretmişlerdir. Bu da erken yaşta sorumluluk duygusu kazandırmıştır.

10. Kendileri uygun birer yardımcıdır.

Birilerinin hakikaten yardıma gereksinimi varsa geri çevirmezler ve en uygun halde yapmaya çalışırlar.

11. Küme çalışması onlara nazaran değildir.

Gruptakilerin işi ciddiye almaması ve en sonunda tüm işin kendilerine kalması yüzünden bu tıp çalışmalardan uzak dururlar.

12. Münasebetlerini çıkar temelinde kurmazlar.

Bu yüzden şayet karşı taraf uygunluklarını suistimal etmezse çok sağlam bağları olur.

13. Dedikoduya tahammül edemezler.

Haklarında sağda solda 'benden şunu istedi, ona şunu yaptım' tadında böbürlenme içeren dedikodular dolaşmasını istemezler.

14. Sonunda asosyal lakin memnun biri haline gelirler.

Zira kendi işini kendin yapmak gibisi yok.

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt