Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başbakan kac senede bir secilir?

0
203

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0

Turkiye'de 1960 yılından bu yana yurutme yetkisi ve ulke adına karar alma başbakanın gorevidir Başbakan, kelime anlamı olarak hukumetin ve bakanlar kurulunun başı, kabinenin başı, başvekili ifade eder

Ozellikle Cumhuriyet ile yonetilen toplumlarda yurutmenin başı olan ve devletin atacağı adımlara karar veren kişidir
Başbakan, Turkiye Cumhuriyeti'nde de yurutmenin başıdır Bakanlar Kurulu'na başkanlık eder HukUmeti ve icraatlarını yonetir

Turkiye Cumhuriyeti'nde her bir 4 yılda bir genel secimle oluşan halk tarafından Başbakan, 4 yıl sure ile secilir

Similar threads

Başbakan kaç senede bir seçilir? Türkiye'de 1960 yılından bu yana yürütme yetkisi ve ülke namına karar alma başbakanın görevidir Başbakan, sözcük anlamı olarak hükümetin ve bakanlar kurulunun başı, kabinenin başı, başvekili ifade eder Bilhassa Cumhuriyet ile yönetilen toplumlarda yürütmenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Gecmişten gunumuze başbakanlar Ulkemizin Başbakanlarının listesi aşağıdaki gibidirHer yeni başbakana yeni bir numara verilmiştirTurkiye'de 1960 yılından bu yana yurutme yetkisi ve ulke adına karar alma başbakanın gorevidir Başbakan, kelime anlamı olarak hukumetin ve bakanlar kurulunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Başbakanın Gorevleri Nelerdir Başbakan, parlamenter hukumet sistemlerinde yurutme organının fiili başkanıdır Başbakan, cumhurbaşkanı ve meclis başkanı'ndan sonra ulkedeki en yetkili kişidir Her ulkede başbakan olmaz Başbakanlar gorevlerine secimle gelir Turkiye Cumhuriyeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
224
Turkiye Cumhuriyetinin Devlet Yapısı hakkında bilgi verirmisiniz Cevap: Turkiye Cumhuriyetinin Devlet Yapısı Turkiye Cumhuriyetinin Devlet Yapısı Yonetim bicimi Cumhuriyet olan Turkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal onderliğinde 1923'te kurulmuştur Resmi dili Turkce'dir Demokratik, laik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Yonetim Yapısı Hakkında Bilgi Turkiye Cumhuriyeti Yonetim Yapısı Hakkında Bilgi Turkiye Cumhuriyeti'nin Yonetim Yapısı TURKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YONETİM YAPISI Turkiye Cumhuriyeti Devletinin Yonetim Yapısı: Turkiye Cumhuriyeti Devletinin yonetim yapısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt