Başamel Soslu Fırında Kabak Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kabak
- 5 adet kiraz domates
- 1 kaşık tam buğday unu
- Kaşar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml süt
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- 1-2 kısım taze kekik
Başamel Soslu Fırında Kabak Tanımı Yapılışı
- Kabakları halka halka doğruyoruz.
- Borcamı biraz yağ ile yağlayıp diziyoruz.
- Beşamel sos için; terayağını un ile kavuruyoruz.
- Düzgünce kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız sosu kabakların üstüne döküyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 220 derecede 20 dk pişiriyoruz.
- Rendelenen kaşarları ve kiraz domatesleri üstüne serpiyoruz ve 5 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.