Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baş Donmesi [Vertigo]

Baş Donmesi [Vertigo]
0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
siteye girdiğimde anasayfada hep hastalıklar eklenmişti Bende kendi hastalığımı eklemek istedim, uc bucuk yıldır başım donuyor hem norolojiye hemde dahiliye ye gittim fakat hicbir sorun bulamadılar Aksine tahlillerim cok guzel cıkıyor, tansiyonumda gayet iyi bu yuzden vertigoyu paylaşmak istedim

Baş donmesi diyince hastanın dengesini sağlamadaki her turlu problem anlaşılır Bu durum hastayı yatağa duşurup gozlerini dahi acamayacağı şiddetten, sadece zaman zaman bir kayma hissine kadar değişebilir Hatta sadece bir goz kararması şeklinde ortaya cıkabilir Tıp dilinde genel olarak vertigo adı verilir

başdonmeleri
Hasta, kendisinin veya etrafındaki eşyanın boşlukta donduğunden şikayet eder Tıp dilinde vertigo denen baş donmelerinin nedenleri ceşitlidir Bunlardan başlıcaları şunlardır: Kulak ağrısı Arac tutmaları Ani hava değişimi Bazı goz hastalıkları İlac zehirlenmeleri Duşuk veya yuksek tansiyon Damar sertliği ve bazı kalp hastalıkları Kansızlık ve kan hastalıkları Mikrobik hastalıklar Beyin hastalıkları Sara ve bazı ruh hastalıkları Tedaviye başlanmadan once hastalığın gercek nedeninin tespit edilmesi gerekir Baş donmelerine yapılacak ilk iş hemen oturmak veya one eğilmek ve mumkunse hemen yatmaktır Baş donmesi sık sık oluyorsa mutlaka bir doktora gitmek gerekir

Ancak tansiyon duşmesi ile ilgili baş donmeleri bu kapsamda değildir

858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt