
Bardakta Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta boy ayva veya 1 tane büyük ayva
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su (bardak 200ml)
- Ayva çekirdeği
- 4 tane karanfil
- 1 poşet kremşanti veya kaymak
- 1 su bardağı süt
Bardakta Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Tencereye yerleştirelim ve üzerine şekeri ekleyelim. Ayva çekirdekleri ile karanfili ekleyelim. Suyu ekleyelim tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayınca kısık ateşte pişirelim. Suyunu ceksin.
- Krem şantiyi soğuk süt ile kıvam alana kadar çırpalım.
- Ayvaları soğuduktan sonra 1′ er yemek kaşığı olarak bardaklara paylaştıralım.
- Üzerine krem şantiyi aparatı ile sıkalım.
- Üzerine tekrardan ayvalardan pay edelim ve krem şanti yapalım en son üzerine ceviz ile süsleyip dolaba dinlenmesi için yerleştirelim.
Bardakta Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı