Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bardak Tatlısı

Bardak Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram burçak bisküvisi
  • 500 gram skyr (İzlandaya has bir yoğurt lakin siz olağan süzme yoğurt ile de yapabilirsiniz)
  • 1,5 paket sıvı krema
  • 70 gram pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
Sosu için;
  • 400 gram orman meyvesi (Ben dondurulmuş kullandım)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlayabiliriz, zira soğuması lazım.
  2. Orman meyveleri bütün sos için olan gereçleri ile küçük bir tavada kaynayana kadar pişirilir ve en sonunda kaynayınca güzelce karıştırılır, marmelad üzere bir sos haline getirilir. Soğumaya kenara alınır!.
  3. Skyr izlanda ve başka kuzey ülkelerindeki süzme yoğurt üzere bir yoğurt çeşididir.
  4. Doğal olarak çok az yağlı ve protein oranı yüksek bir süt eseridir.
  5. Ama onun yerine alternatif olarak olağan marketlerde satılan süzme yoğurtta kullanılabilirsiniz.
  6. Yoğurdun içine pudra şekeri ve vanilya şekeri katılır mikser yardımı ile çırpılır.
  7. Daha sonra sıvı krema başka bir kapta krema haline çırpılır ve yavaş yavaş yoğurtun içine ek edilerek devam karıştırılır.
  8. Rondodan geçirmiş olduğumuz bisküvileri kullanacağımız sunum bardağının tabanına konulur üzerine azıcık orman meyveli sostan bir kat, ondan sonrada beyaz krema ve en sonunda tekrar kırmızı sos ile bitirilir.
  9. Üzerini nane yaprağı ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Bu tanımı tavsiye ederim. Şimdide deneyenlere afiyet olsun.
Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt