
Barbunyalı Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 avuç barbunya
- Yarım kilo taze fasulye
- 3 adet domates rendelenmiş
- 1 adet soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam zerdeçal (İsteğe bağlı)
Barbunyalı Taze Fasulye Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyeleri ve barbunyayı ayıklayıp yıkayalım. Soğanı ince ince doğrayalım ve sıvıyağda kavuralım.
- Kavrulan soğanlara fasulye ve barbunyayı ekleyip kavuralım rengi dönene kadar.
- Üstüne rendelenmiş domates ve baharatları ekleyip domatesin kendi suyunu çekene kadar kavuralım.
- Ben su ve salça eklemedim. Domatesin suyu ile kendisi pişti yumuşayınca altını kapatalım. Afiyet olsun.