Barbunya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- ︎2 su bardağı barbunya
- ︎1-2 adet patates
- ︎1-2 adet havuç
- ︎1 adet soğan
- ︎2 diş sarımsak
- ︎1 yemek kaşığı salça
- ︎Sıvı yağ
- ︎1 çay kaşığı şeker
- ︎Kırmızı toz biber ve tuz
Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Barbunlara üzerini geçene kadar su eklenir ve haşlanır (çok haşlamayın ki öteki sebzelerle de pişeceği için hamur olmasın ).
- Farklı bir tencerede soğan kavrulur ve içerisine sarımsak eklenir.
- Salça ve kırmızı biber eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Akabinde kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış patates ve havuçlar eklenir.
- Hepsi biraz kavrulduktan sonra suyu süzülen barbunyalar eklenir.
- Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar suyu da eklenerek pişmeye bırakılır ve kaynayınca altı kırılarak pişirilir.
- Patates ve havuzları yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra dinlendirin.
Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.