Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı barbunya
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet domates (küp küp doğranacak) ya da 3 yemek kaşığı konserve domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet ince doğranmış patates
- 1 adet ince formda doğranmış havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre)
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Barbunya geceden suya konularak ıslatılır.
- Sonraki gün tencereye alınıp, üzerine su eklenerek yumuşayana kadar haşlanır. Dikkat edin ki hamur olmasın.
- Soğan küp küp doğranarak öbür bir tencereye alınarak, üzerine yarım su bardağı su ile pişirilir.
- Yumuşayan soğana yarım su bardağı zeytinyağı ek edilir. (ben zeytinyağlı yemekleri bu halde yapıyorum, yağ yanmıyor. )
- 1 dk kadar kavurduktan domates eklenip 1 dk kadar tekrar kavrulur.
- Kavrulan karışıma salça da eklenerek, salça ezilene kadar karıştırılır.
- Patates ve havuç eklenerek 4 dk kavrulur.
- Sarımsak eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- 2 su bardağı su eklenerek patates ve havuç yumuşamaya bırakılır. (burada mühlet vermiyorum, patatesin cinsine nazaran değişiyor. Sizler denetim ederek yapmalısınız. ).
- Sebzeler de yumusadiktan sonra barbunya eklenerek 1 su bardağı su ek edilir. Su kaynayınca altı kapatılarak dinlendirilir. (sizin patatesli ve havuç çok su cekmediyse ilave etmeyebilirsiniz suyu. ).
- Soğuk servis edilir.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.