elektronikci
FD Üye

Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber
- Su
Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Barbunyaların tanelerini çıkarıyoruz, yıkayoruz.
- 1 çay bardağı sıvı yağı tencereye koyuyoruz.
- Yemeklik olarak doğradığımız kuru soğanımızı tencereye ilave ediyoruz. Ardından salçayı da koyup kavuruyoruz.
- Karabiberi de ekliyoruz. Doğradığımız patates ve havucu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından barbunyası ve üzerinden çıkacak suyu ve damak tadınıza göre tuzu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısıp kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ilık servis ediyoruz.
Barbunya Pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı