iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo barbunya
*2 adet havuç
**2 adet patates
*12 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı şeker
*Limon, tuz, zeytinyağı
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyaları ayıklayıp yıkayın Tencerede yumuşayana kadar haşlayıp, suyunu süzün
Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun Üzerine salça ve domates rendesi ilave edin Domatesler suyunu çekince küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri ilave edin bir iki karıştırın, haşladığınız barbunyaları, yarım limon suyu, tuz, şeker ve üzerini bir iki parmak geçene kadar ılık su koyup kaynamaya bırakın Yemek suyunu çekip, piştikten sonra soğumaya bırakın Soğuyunca üzerine maydanoz serperek servis yapın
*1 kilo barbunya
*2 adet havuç
**2 adet patates
*12 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı şeker
*Limon, tuz, zeytinyağı
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyaları ayıklayıp yıkayın Tencerede yumuşayana kadar haşlayıp, suyunu süzün
Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun Üzerine salça ve domates rendesi ilave edin Domatesler suyunu çekince küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri ilave edin bir iki karıştırın, haşladığınız barbunyaları, yarım limon suyu, tuz, şeker ve üzerini bir iki parmak geçene kadar ılık su koyup kaynamaya bırakın Yemek suyunu çekip, piştikten sonra soğumaya bırakın Soğuyunca üzerine maydanoz serperek servis yapın