Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo taze iç barbunya
*2 orta boy soğan
*2 orta boy domates
*2 diş sarımsak
*1 orta boy havuç
*Yarım bardak kadar zeytinyağı
*4 tane kesme şeker
*tuz

Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Merhaba
barbunya pilakisi bizim evin vazgeçilmezidir Bu mevsimde severek tükettiğimiz lezzetlerden birisi olan barbunya pilaki için tarifimize başlıyorum
öncelikle taze iç barbunyamızı bir tencereye alıp 15 dk kadar haşlıyoruz Haşlanan barbunyalarımızdan mercimekte olduğu gibi kara su olacaktır Haşlanan barbunyalarımızı süzüp soğuk sudan geçiriyoruz
Barbunyalarımızı bir başka geniş tencereye alıyoruz Başka bi tarafta rendelediğimiz domateslerimizi ve küp küp doğradığımız soğanlarımızıda çiğ olarak barbunyalarımıza ekliyoruz 2 diş sarımsağımızıda soyarak dilerseniz doğrayarak dilerseniz bütün olarak tenceremize ekliyoruz (ben genelde bütün atıp piştikten sonra posasını tencereden almayı tercih ediyorum ) havucumuzu soyup halka halka doğrayıp onuda tenceremize ekliyoruz Son olarak zeytinyağınıda koyup tüm karışımı tencerede karıştırıyoruz Kesme şekerlerini ve damak zevkinize göre tuzunu koyup yaklaşık 1 bardak su ekleyip ocakta orta ateşte 20 dk Kadar pişiriyoruz Biraz soğuduktan sonra borcama alıp sofranızda zeytinyağılıların yanında yerini alabilecek lezzetli bir alternatif Arzuya göre içine küp küp doğranmış patateste ilave edilebilir
Şimdiden afiyet olsun
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt