iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg barbunya
*4 adet domates
*2 adet kuru soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet havuç
*2,3 adet acı sivri biber
*Sarımsak
*750 ml kaynamış su
*Tuz
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın*Domatesleri ve soğanları yemeklik, havuçları ve sarımsakları ise enine daireler oluşturacak şekilde ince ince doğrayın*Zeytinyağını tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun*Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin*Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın*Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin*Maydanozları bol suda yıkayın, ince ince kıyınYemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydonozları ekleyin Ilık ya da soğuk servis yapın
*1 kg barbunya
*4 adet domates
*2 adet kuru soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet havuç
*2,3 adet acı sivri biber
*Sarımsak
*750 ml kaynamış su
*Tuz
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın*Domatesleri ve soğanları yemeklik, havuçları ve sarımsakları ise enine daireler oluşturacak şekilde ince ince doğrayın*Zeytinyağını tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun*Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin*Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın*Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin*Maydanozları bol suda yıkayın, ince ince kıyınYemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydonozları ekleyin Ilık ya da soğuk servis yapın