iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi resimli yapılışı
Malzemeler
1 kg taze barbunya
2 orta irtifa soğan
23 diş sarımsak
2 orta yükseklik havuç
1 orta yükseklik patates
34 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuzlu,Şeker
Barbunya Pilaki
Yapılışı
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika dek haşlayıp, süzün Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın Limonu sıkıp bir kenara koyun
Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı ayrıntılarıyla kavurun Küp biçiminde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin Sebzeleri hafif kavurun
Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin Yirmi dakika pişirin Soğuduktan sonradan üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin *
Malzemeler
1 kg taze barbunya
2 orta irtifa soğan
23 diş sarımsak
2 orta yükseklik havuç
1 orta yükseklik patates
34 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuzlu,Şeker
Barbunya Pilaki
Yapılışı
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika dek haşlayıp, süzün Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın Limonu sıkıp bir kenara koyun
Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı ayrıntılarıyla kavurun Küp biçiminde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin Sebzeleri hafif kavurun
Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin Yirmi dakika pişirin Soğuduktan sonradan üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin *