
Bamya Yemeği Tanımı (Zeytinyağlı Kıymalı) İçin Gereçler
- 250 gram bamya
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 küçük kase kıyma
- 3 orta uzunluk domates
- 2 adet yeşil biber (birisi acı)
- Gereğince zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Gereğince tuz
- Gereğince su
- Dileğe nazaran limon suyu yahut limon tuzu
Bamya Yemeği Tanımı (Zeytinyağlı Kıymalı) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bamyalar yıkanır pak bezle kurulanır ayıklanır.
- Tencereye küp küp doğranan soğanları, doğramış olduğumuz yeşil biberleri,yeterince de zeytinyağı katıp yumuşayana kadar kavrulur.
- Kıyma, salça ek edilir kavrulur.
- Daha sonra küp küp doğranan domatesler ek edilir kavrulur.
- Bamyalar ek edilir biraz daha kavrulur.
- Tuzunu ek edip üzerini geçecek kadar sıcak su katıp kaynamaya bırakılır.
- İsteğe nazaran limon tuzu yahut limon suyu ek edip ocak kısılır orta harlı ateşte pişirilir.