iltasyazilim
FD Üye
Balpeteği Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1, 5 su bardağı nişasta
*1 paket vanilin
*6, 57, 5 su bardağı un
*İsteğe bağlı limon veya portakal rendesi
Balpeteği Kurabiye Tarifi Yapılışı Hanımlar bu tarif tam kış mevsimine göre
Pratik – sunumu dikkat çekici ve en önemlisi aşırı leziz
Ben bu kurabiye ile çok iltifat aldım umarım denersiniz
Un ve nişasta dışındaki tüm malzemeleri tereyağına yedirerek yoğuruyoruz Unu ve nişastayı yavaş yavaş aynı zamanda yoğurarak ekliyoruz amacımız ele yapışmayan bir hamur elde etmek
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak görseldeki şekli vermek amacı ile silikon nihale üstüne avuç içimiz ile bastırıp bardak yardımı ile kesiyoruz ( görsellerde anlatmaya çalıştım) Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz
Pişme süresi değişiklik gösterebilir ara sıra kontrol etmekte fayda var Zaten pişmesi uzun sürmüyor
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1, 5 su bardağı nişasta
*1 paket vanilin
*6, 57, 5 su bardağı un
*İsteğe bağlı limon veya portakal rendesi
Balpeteği Kurabiye Tarifi Yapılışı Hanımlar bu tarif tam kış mevsimine göre
Pratik – sunumu dikkat çekici ve en önemlisi aşırı leziz
Ben bu kurabiye ile çok iltifat aldım umarım denersiniz
Un ve nişasta dışındaki tüm malzemeleri tereyağına yedirerek yoğuruyoruz Unu ve nişastayı yavaş yavaş aynı zamanda yoğurarak ekliyoruz amacımız ele yapışmayan bir hamur elde etmek
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak görseldeki şekli vermek amacı ile silikon nihale üstüne avuç içimiz ile bastırıp bardak yardımı ile kesiyoruz ( görsellerde anlatmaya çalıştım) Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz
Pişme süresi değişiklik gösterebilir ara sıra kontrol etmekte fayda var Zaten pişmesi uzun sürmüyor