Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balparmak Tatlısı

Balparmak Tatlısı
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için:


*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*34 damla limon

Hamuru:


*125 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*22, 5 su bardağı un
*Bulamak için biraz daha irmik

Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Sıcak tatlı soğuk şerbet kuralı için önce şerbetimizi hazırlayalım
Su ve şekeri tencereye alıyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz sonra kendi haline bırakıp kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra limonumuzu sıkıyoruz ve 10 dk daha pişirip kapatıyoruz, kenarda bizi bekliyor
Hamur için şeker ve yumurta çırpılır ve üzerine margarin, sıvı yağ, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır Kontrollü bir şekilde un ilave edilir ve yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparılır ve şekil verilir Düz bir tabağa irmik koyulur ve şekillendirilen hamurlar irmiğe bulanır ve fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2530 dk pişirilir
Fırından çıkan tatlımıza kenarda bekleyen soğumuş şerbetini döktükten sonra şerbeti çekmesi beklenir ve tatlımız servise hazır
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt