Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 3,5-4 su bardağı un
- Sıvı yağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba arkadaşlar birinci olarak unu eleyip, tuz ve mayayla karıştıralım. Yoğurma kabına alıp ortasını açalım.
- Daha sonra ılık sütü ve şekeri ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım. Yoğurdumuz hamuru bir saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahta cevizden bir tık daha büyük bezeler yapalım.
- Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerini örterim.
- Birinci açtığımızdan başlayarak kızgın yağda altüst çevirerek kızartalım. Kahvaltıya sıcak sıcak servis yapalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.