
Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- Bol sıvı yağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su ve kuru maya karıştırılır. (kuru maya çözünene kadar).
- Toz şeker tuz, yumurta ve sıvı yağ eklenir.
- Azar azar un eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Hamur 4 bezeye ayrılır. Her beze merdaneyle açılır, bardakla yuvarlak çıkarılır. Ortası da kapak yardımıyla oyulur.
- Bol kızgın yağda artlı önlü kızartılır.????afiyet olsun????.