
Balon Pişi (Az Malzemeli) Tanımı İçin Gereçler
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Sıvı yağ
Balon Pişi (Az Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri karıştırıp düzgünce yoğuruyoruz.
- Ağzını streçleyip dolaba koyuyoruz.
- Pişirmeden yarım saat evvel dolaptan çıkarın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve açın. Çok ince olmamasına dikkat edin.
- Hepsini açtıktan sonra harlı ateşte ısınan yağa atın.
- İki tarafı kızaran pişilerimizi peçete üzerine alalım.
- İçine tatlı yahut tuzlu kahvaltılıklar sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. ????.