Balon Ekmek Tam Buğday Unlu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı kuru maya yoksa yaş maya yarım paket
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yaklaşık 7 su bardağı tam buğday unu
Balon Ekmek Tam Buğday Unlu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su ,maya, sıvı yağ güzelcene şekerle bir arada eritilir.
- Son içerisine tuz ve azar azar un eklenerek ele yapışan bir hamur elde edilir.
- 15-20 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Mayalandıktan sonra yuvarlak formda açılarak en doğrusu pişirilir. Denetimli bir formda daima çevrilerek şişmesi sağlanır. Soğuyunca servis yapılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.