Ballı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100gr tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağından 1 yemek kaşığı fazla un
- 3 yemek kaşığı bal
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su ya da süt
Ballı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tereyağını ve sıvı yağı koyup, eritelim.
- Tereyağımız köpürmeye başlayınca içine unu ekleyip, yaklaşık 10-12 dakika kavuralım.
- Kavurma süreci devam ederken öbür bir tencereye suyu ve şekeri ekleyip, ocağa alalım.
- Unun kokusu çıkıp, rengi dönünce kaynamış olan şerbeti yavaş yavaş ekleyelim.
- Şerbeti ekledikten sonra balı ekleyip 2-3 dakika dinlenmeye bırakıp, hal verelim. Afiyet olsun.