Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ballı Sarımsaklı Tavuk

Ballı Sarımsaklı Tavuk
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
balli-sarimsakli-tavuk.jpg

Ballı Sarımsaklı Tavuk Tanımı İçin Materyaller


Gereçleri için
  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Sosu için
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay bardağı soya sosu
  • 1/3 çay bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Ballı Sarımsaklı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavukları orta uzunlukta küp küp doğrayın ve bir kaba alın.
  2. Üzerine yumurta tuz karabiber ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip karıştırın.
  3. Başka bir kaseye 5 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin ve tavuklarımızı tek tek bulayın fazlalığı silkeleyin.
  4. Isınmış sıvı yağda tavukları gerili önlü kızartın.
  5. Kızarttığınız tavukları bir tabağa çıkartın.
  6. Farklı bir tavaya tereyağ, domates salçası, soya sosu ve su eklenir. Hafif fokurdadıktan sonra pulbiber ve sarımsak eklenir. Bir dakika pişirilir.
  7. Ocağında altı kapatılır.
  8. Sosumuza bal ve susam eklenir karıştırılır.
  9. Sosumuz hazır kızarmış tavuklar eklenir sosuyla bir arada güzelce harmanlanır.
  10. Daha sonra servis tabağına alabiliriz.
  11. Servis tabağına aldıktan sonra hafif susam serpilir ve doğranmış taze soğan eklenip servis edilir. ????????Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun… ????Daha fazla tanım ve ayrıntı için ınstagram adresime bekliyorum: mervenin_lezzetleri16.
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt