Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ballı mahmudiye yemeği nasıl yapılır? En kolay ballı mahmudiye tarifi

Ballı mahmudiye yemeği nasıl yapılır? En kolay ballı mahmudiye tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
balli_mahmudiye_yemegi_tarifi_1544168569_9542.jpg

Fatih Sultan Mehmet zamanında saray mutfağında oldukça popüler olan ve sık sık pişirilen ballı mahmudiye yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ballı Mahmudiye tatlı, ekşi ve baharatlı tadıyla Osmanlı mutfağının klasik tarzını en çok yansıtan tavuk yemeklerindendir. Tadı damaklarda kalacak ballı mahmudiye yemeğinin tarifi...



Osmanlı mutfağına ait yemeklerin genellikle iç malzemeleri zengin aynı zamanda birbiriyle uyumsuz olan besinlerin buluşması ile oluşan enfes tariflerle bilinir. Osmanlı zamanında II. Mahmut’un en sevdiği yemek olarak bilinen ve adına bu yüzden Mahmudiye diye isimlendirilen enfes tarif, Topkapı Sarayı’nın vazgeçilmez kış yemekleri arasında yer alır. Adını Sultan Mahmud'dan alan, Osmanlı mutfağına ait ballı mahmudiye yemeğinin lezzeti o kadar iyi ki "Neden daha önce denememişim?" diyeceksiniz. Tavuk eti ve meyvelerin benzersiz birlikteliği olarak da özetlenebilecek ballı mahmudiye yemeği, tatlı ve tuzlu lezzetleri bir arada tüketmeyi sevenler için.  Peki ballı mahmudiye nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim...

bXFoT_1635841112_379.jpg

BALLI MAHMUDİYE YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kemikli tavuk but
500 gram tavuk göğüs eti
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı bal
100 gram kuru kayısı
100 gram badem
50 gram kuru üzüm
Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
1 limon
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Yarım litre tavuk suyu
4~5 dal dereotu veya maydanoz

7O0Fv_1544168663_5811.jpg

YAPILIŞI

Tavuğu bol suyla biraz tuz ekleyerek haşlayın. Ardından suyu bir kenara ayırın. Tavuk etlerini kemikten ayırın.  

Geniş bir tencereye yağı alın ve tavukları hafif kızarana kadar çevirin. Daha sonra küp küp doğranmış soğanları içerisine ilave edin.

Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra kabuklarını soyun ve tencereye ekleyin. Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin. 

Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika kadar pişirin.

Pişen yemeğin üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek  servis edin.

Afiyet olsun...


 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt