
Ballı Cevizli Havuç Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy havuç
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı çiçek balı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Ballı Cevizli Havuç Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları yıkayalım, kabuklarını soyalım ,haşlayalım.
- Havuçları soğuduktan sonra havuçları rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
- Bisküvileri rondadan geçirelim .
- Soğuyan havucun üzerine ekleyelim .
- Cevizi balı vanilyayı ekleyelim ,güzelce karıştıralım , yoğuralım.
- Elimizi biraz ıslatalım cevizden az küçük minik toplar yapalım .
- Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım 10 dk buzdolabında bekletelim afiyet olsun.