
Ballı Bademli Alman Pastası (Çok Pratik Ve Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
Bardak ölçüsü 200 ml
- 3 adet yumurta ( orta boy)
- 150 gram şeker (bir bardaktan bir parmak eksik )
- 150 gram un ( bir bardak + 2 yemek kaşığı un)
- 1 vanilya şekeri
- 1 kabartma tozu
- 70 gram badem
- 3 kutu (600ml) krema
- 2 paket paradies krem ( vanilyalı puding tozu)( paradies creme)( çabuk olan puding)
Ballı Bademli Alman Pastası (Çok Pratik Ve Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekini hazırlamak için uygun bir kaba yumurta, şeker ve vanilya şekerini alıp 3 dk boyunca rengi açılıp, köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Akabinde unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru kelepçeli kek kalıbına döküyoruz ve 170 derece alt üst ayar fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra fırından çıkardığımız kekimizin üzerine ( sıcakken) bal gezdirip bir kaşık yardımıyla her yerine gelecek halde yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimizi dikkatlice ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kreması için bir kaba 3 kutu krema ve 2 paket paradies krem ( vanilyalı puding tozu)(çabuk puding ) döküp 3 dk çırpıp kremayı hazırlıyoruz. ( çok çabuk oluyor).
- Daha sonra ortadan kestiğimiz kekin alt tabanına kremayı döküp düzgün bir formda yayıyoruz ve üzerine kekin üst tabanını yerleştiriyoruz. ( bu kademede üst kısmı eşit kek dilimi halindeki kesipte yerleştirilirse de olur. ) ( ben sonradan dilimlere ayırdım. )
- Bir kaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ballı Bademli Alman Pastası (Çok Pratik Ve Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı