Ballı Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
- 1 paket sanayağ veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Aldığı kadar un
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sarı haşhaş
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- Çikolata sosu
- Badem
Ballı Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
- Öncelikle yağlar, yumurta, irmik, badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
- Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2-2, 5 su bardağı kadar un.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
- Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
- Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.