bilgisayarci
FD Üye
Ballaballo Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram bal kabağı
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml )
- Yarım su bardağı su ( 100 ml )
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 3 dolu kaşık un
- 3 dolu kaşık nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema ( 200 ml )
Ballaballo Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tencereye kabukları soğulmuş dilimlenmiş kabakları alalım.
- Üzerine toz şekeri ve suyu ek edip ağzını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Bu ortada muhallebiyi yapalım, tencereye süt, yumurta, un, nişastayı ek edip el çırpıcısı ile karıştıralım.
- Altını açıp göz göz olana kadar pişirelim altını kapatıp kenara alalım.
- Ara orta karıştıralım kabuk bağlamaması için.
- Ilındığında içerisine sıvı kremayı ekleyip 2-3 dakika çırpalım.
- Pişen kabakları blendere vuralım kase yahut kuplara sırası ile koyalım.
- Üzerine fındık yahut ceviz serpip 2-3 saat dinlendirdikten sonra yemeğe hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.