Balkabaklı Pilav (+8) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dilim balkabağı
- 1 çay bardağı bulgur (Ben köftelik kullandım)
- 2 çay bardağı tavuk suyu (Kemik ya da normal su kullanılabilir)
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Balkabaklı Pilav (+8) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba güzel anneler ???? İlk iş olarak bulguru yıkadıktan sonra bir kaseye koyup, üzerine sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz ve beklemeye bırakıyoruz.
- Balkabağı ve sarımsağı küçük küçük doğrayarak buharda haşlama aparatı ile haşlıyoruz.
- Balkabağı yumuşayınca bir tabakta sarımsak ile birlikte çatalla eziyoruz.
- Kabarıp yumuşamış olan bulguru da üzerine ilave edip, karıştırıyoruz.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, iyice karıştırıyoruz. Afiyet bal şeker olsun bebişlere ????.