elektronikci
FD Üye

Balkabaklı Kup Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 litre süt
- 1 bardak şeker
- 1 bardağa yakın un
- Çeyrek paket sanayağ
- 1 paket vanilya
- 1 kilo balkabağı
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 miktar çekilmiş ceviz
Balkabaklı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvilerimizi rondoda çekip cevizle ve eritilmiş tereyağ ila karıştıralım.
- Kuplarımızın tabanına yayalım ama bastırmayalım.
- Muhallabimizin malzemelerini vanilya hariç koyup ocakta pişirelim, kaynayınca altını kapatıp vanilyamızı ekleyelim.
- Kuplarımıza bisküvilerin üzerine pay edelim.
- Balkabağımızın üzerine 1 gece önceden şeker ekleyip bekleyelim.
- Balkabağımızı 20-25 dk pişirelim, altını kapatmadan önce tarçın ekleyelim.
- Rondodan geçirelim ve soğuduktan sonra kuplara muhallebimizin üzerine pay edelim.
- Servis etmeden önce üzerine çekilmiş ceviz serpelim.