
Balkabaklı Havuçlu Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük balkabağı
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1-1,2 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı sebze tozu
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 dolu çay kaşığı tuz ve karabiber
- 100 ml krema
Balkabaklı Havuçlu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balkabağını iyice yıkayıp çekirdeklerini ayırıyoruz.
- Havuçları ve soğanı istediğimiz boyuta kesiyoruz.
- Bir tencerede tereyağ ve zeytinyağı karıştırıp soğan, patates ve havuçları hafif sarıyana kadar kızartıyoruz.
- Ardından balkabağını ekliyoruz.
- Hepsini 1-2 dakka kızartıp o ara sıcak suyla sebze tozunu karıştırıyoruz.
- Suyunu ekleyip orta-sıcağında 30 dk ağzı kapalı kaynatıyoruz.
- Tuz, karabiberini ve kremayı ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz.
- Blenderde geçip servis edilebilir
.